Vabavara

Panin väikese lumepallikese veerema vabavara valdkonnas. Meie firma on kasvanud kenakesti ja ilmselt ei ole mina ainus, kes on kunagi oma lõbuks programme kritseldanud. Seega kutsun ülesse ka teisi kolleege osalema vana unustatud vabavara avalikustamisele. people.proekspert.ee serveris on võimalik seada ülesse GIT versiooni halduse süsteem avaliku repositooriumi tarbeks. Kuidas seda teha, saab esialgu nõu küsida minu käest.

Miks panna ülesse avalikku repositooriumit. Eks ikka selleks et teised, kes juhtuvad programmi vastu huvi tundma, saaksid teile muudatusi saata. Nii võib juhtuda, et vana ja unustatud programmikene, mida täna isegi kasutada võiks, muutub ühel päeval teiste abil kasutatavaks.

Kasulik on ka avada programmile mingi suhtluskanal. Otsustasin selle jaoks teha oma blogi. Esimese pääsukese jaoks tegin ka blogisse väikese postituse, kuhu on oodatud igasugune konstruktiivne tagasiside. Kui keegi seda programmi täiendab, siis saab ta saata selle kaudu mulle teate, et kuidas ma muudatuse internetist leian.

Kavatsen jõudu mööda ülesse korjata vanade varukoopia CD-de pealt igasuguseid avalikustamist väärivaid kasulikke ja kasutuid programmijuppe, ning neid siis GIT tarkvarakontrolli alla ülesse seada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *