Suvepäevad: põhiliselt väärtuslik

Nüüd kus värin on kõigil juba välja läinud ja käed hakkavad ka vaikselt õlist puhtaks minema :) paistab olema kombeks pilte jagada. Mul on ka üks, küll ilma kalli tehnikata tehtud. Vihje, et taoline mitmepäevane tsill ilma ühegi pinge ja töömõtteta on vist natuke ohtlik ka. Pilt ise on selline:


Pühapäeva hommik oli üsna mahe, ärksamad tüübid olid juba järvesillale kogunenud. Esimesed PaadigaHüpped olid tehtud, tähelepanu pöördus tagasi inimestele.

Jutt oli muhedalt metsas, kuskil karvade ja tööandjate vahel. Jätkuks rääkisin irvitajatele ühe tõsisema (väljamõeldud) loo, mispeale Ove murelikult näpu tõstis ja ütles:
“MEie Põhiväärtused! ..”

Novot.. oligi tuksis. Ma katsun heaga hoiduda teemast, et kolm ööd lageda taeva all kipub nii ehk naa tekitama küsimusi nagu “mis on selle kõige mõte?” ja “kuidas see kõik lõpeb?”. Aga Põhiväärtused – see on vähe tõsisem. Küsisin mõne töökaaslase käest, mkmm. Tavapärasest kohast otsides leidsingi (ja ilma kuugli abita!) üles sellise dokumenti: http://www.proekspert.ee/index.php?page=162 (ära lase end pealkirjast eksitada, vaata üles exploreri ikooni kõrvale tiitelribale)

Lihtne! Aga ei ole.. Arutasime seda asja ühe kena ja terase töökaaslasega (meil vist teistsuguseid polegi). Jõudsime kokkuleppele, et me ei jõua isegi mõistes “põhimõte” kokkuleppele. Kuidas me siis jagame põhiväärtusi? Kui sinna minna, läheb veel hullemaks.

Ausus loomulikult. Eetilisus on ka väga hea, aga kui näiteks oled lugenud Murumetsa “Valitud eetikad”, ei tea enam päris täpselt mida. Ja siis tekivad vastuolud – vaevalt et sel puhul saab põhiväärtusi tähtsuse järjekorda panna? Mida näiteks teha kui (liigne) otsekohesus kliendiga ohustab aktsionäride oodatud kasumit? Kas siis on parim võiamik kohtlemine see, et räägime millestki muust kui tollest hirmsast käkist? (No vahel juhtub, et eile oli töötamine natuke rohkem lõbus ja vähem professionaalne). Eesmärk ei ole kindlasti mitte põhiväärtusi farsiks muuta aga teada saada kas keegi on need siin (enda jaoks) paika mõelnud? Ja teistega ka kokkuleppele saanud? Kas kõik peaks olema?

Või on lahendus mitte päris, aga nii “südamega” mõista.. ?


Ei, ma siiski katki ei läinud lõpuks. Ega plaani õues magamisest ja ohtlikest mõtetest loobuda. Läksin lihtsalt muretsesin endale uue korraliku hambaharja, kohe läks maailm jälle paika. Peaaegu..

4 thoughts on “Suvepäevad: põhiliselt väärtuslik”

  1. sa kirjutasid laupäeva öösel selle? muud seletust nagu ei tule pähe. või ütle, palju ma järgi võtma pean, et pihta saama hakkaks?

  2. Pagan, kuidas mulle see (interface’i) kujundus ei meeldi. Otsi lollakaks ja autorit ikka ei leia. Samas ma tean, et eelmistel lugudel olen autori nime näinud (kuskil st)

    Jutt oli mõnusalt teistsugune kuigi kardan, et minu lihtne mõistus seda kogu sügavust ära ei tundnud

  3. Njaa, tiba pohmakajutt… Aga naljakas on kogu selle asja juures see, et nägin ükspäev sisuliselt 99% meiga kattuvat põhiväärtust ühe hulgimüügifirma seinal… Aga ma ei teagi mida sellest järeldada :)

  4. On tore töötada koos kolleegidega, kes on ausad ja avatud, täis initsiatiivi. Neilt on alati midagi huvitavat õppida, sest nad hoiavad end eluga kursis ja tegelevad pideva enesetäiendamisega. Nad on professionaalid, kuid samas ka lahedad inimesed, kellega võid mida iganes koos ette võtta. Ja sa tunned end nende seas kuradima hästi. Nad oskavad pidada lugu oma klientidest ja nende äri on kadestamisväärselt edukas. Selliste inimestega töötan ma koos, kas pole? Ja see ongi minu meelest põhiline väärtus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *