Atlassian Summit, kickoff

Sissejuhatus
Esiteks muidugi San Francicso on päris muhe linn. Kaks päeva sisseelamist, mille peamine segadus oli aru saada, mis selle ilmaga siin ikkagi toimub. Kogu aeg on justkui külm, samas on palav ka ja ma olen kerge päikesepõletusega. Tuul on ja pole, temperatuuri ei oska isegi hinnata. Ja muidugi see kõik muutub päeva jooksul mitu korda. Eesti ilm on mis ta on, aga vähemalt püsib ta paigas, mitte et ma tahaks siinset kunagigi koduse jaanipäeva ja suusailma vastu vahetada. Rentisin ratta ja sõitsin poolele linnale ringi peale, koos kohustuslike peatusega teatud silla juures. Sellest võiks pikemalt rääkida, aga asja juurde.

Eilse päeva lõpus regasin end Summitile ära ja käisin ringi esimesel ametlikul õhtusel kogunemisel sponsorite boxides, nautisin ka veidi suupisteid ja kesvamärjukest. Paar pluginat ja firmat olid päris huvitavad, aga need saavad mainitud ka allpool. Korraks tundus, et asi ei ole lootustandev, sest kõik tahavad sulle lihtsalt oma kama müüa. See kõik õnneks muutus täna hommikul. Niisiis…

Launchpad, ehk uued asjad, mida oodata ja koju kaasa võtta

 • Väga tore oli kuulda, et Atlassianis on top levelil speed-freakid ja productivity monkeyd, kes tahavad inimestele töövahendidete efektiivset kasutamist pähe taguda, sealhulgas selline lihtne asi nagu klaviatuur. Näiteks eesmärk anda inimestele tagasi 15 minutit päevast läbi Jira UX parandamise.
 • Jira-le tehakse palju keyboard shortcute ja veel rohkem UX puhastust. Kui ma olen kolm aastat kuulanud juttu “liiga palju klikkimist”, siis paistab, et nüüd hakkab see lõpuks läbi saama.
 • Jira Wallboard. Jira sees paiknv gadgetitest informatsiooni radiaator, mis töötab nagu dashboard, aga näeb välja väga peen ja mille eesmärk on olla ilus seina peal oleval telekal või monitoril. See on pluginana juba ka saadaval, aga ilmub varsti varsti Jirasse.
 • Greenhopper 5 ei ole enam kole. Vähemalt me polnud ainsad, kes nii arvasid. Ametlik teadanne release kohta ka.
 • Confluence saab lähiajal uue editori, mille eesmärk on olla kiirem kui wiki markup ja lihtsam kui harilik WSIWYG. Kusjuures tundubki lootustandev.

Muud  silma jäänud asjad

 • Mini Confluence näeb päris hea välja –  Lubavad Iphone, Android, Blackberry tuge ja beta on kõigile saadaval kolmeks kuuks: http://www.miniconfluence.com/get-it#beta
 • Ühed mehed tegid AIR-iga desktop kliendi wikile. Ma läksin ja küsisin, et miks, oh miks. Selgus, et see polegi mitte nii sisu lisamise jaoks vaid uptodate olemiseks, selleks, et näha inimesi, activity streame jms. Olgu, saavad andeks. Rohkem sotsiaalne ja vahetum, kui brauseri akna lahti hoidmine.
 • http://www.stepstonetech.com/display/stepstone/Zen+Foundation – Confluence themed ja layoutid, mis on hallatavad ja teevad su wiki ilusaks. Seda ei saa küll veel ise proovida (kirjutamise ajal), aga demo, mida nad näitasid paistis mulle lootustandev. Eriti juhul, kui sa tahad vähe või midagi, millest alustada. Loomulikult ei kõlba see suurte enterprise kasutajate jaoks.
 • Tempo plugin, mis annab Jirale juurde ajaraporeerimise ja erinevate raportite vaatamise aja kulutamise ja raporteerimise seisukohalt. Näeb hea välja ja teeb täiega ära Jira enda ajaraporteerimisele. Samas ei lahenda muidugi jälle kõiki probleeme, mida meiegi Proeksperdis ise lahendada oleme üritanud. Aga mehed olid Islandilt ja jagasid kõigile tuhka, mis oli ka omamoodi fun selle juures.
 • Gliffy, chartimise plugin wikile, http://www.gliffy.com/confluence-plugin/ See on üks asi, millest justkui on pidevalt puudus ja samas pole ka. Aga nende etteastumine Launchpadil võitis publiku poolehoiu, suures osas muidugi piraadikostüümide pärast, milles nad üles astusid, aga see, mida nad näitasid tundub suur samm edasi online chartide loomises.

Jätkub,..

One thought on “Atlassian Summit, kickoff”

 1. Kirjutan alla ja tere tulemast! Kui mahti saad, teeme õhtul ühed õlled:)
  Päikesepõletusega sama seis.
  Tempo pluginni meestega tahaks rääkida, sest käsitsi veebi kaudu aja sisestamine on nürist nürim. Meil on tehtud klient, mis jookseb systray’s ja raporteerib aega jooksvalt. Nende raportiosa on väga äge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *